Kek Karamel Pelangi | Kek yang super sedap..!

9:44 PM

Assalamualaikum wbt...
Sebenarnya saya nie bukanlah penggemar kek tapi baru-baru nie saya terjumpa satu post kat Facebook mengenai sebiji kek yang super comel sangat-sangat...

Kebetulan masa tue saya tengah puasa dan secara kebetulan pulak saya terpaksa stay back kat opis.. Bayangkanlah, kat opis takde apa yang nak dimakan, tengah scroll wall dalam facebook tue, nampak plak satu iklan nie...

Kek Karamel Pelangi | Kek yang super sedap..!


Terus saya whatsapp owner nie untuk bertanyakan harga dan lokasi.. Alhamdulillah, lokasi nya berdekatan dengan opis, so saya mintak COD dengan owner kek memandangkan saya tinggal di luar Putrajaya... 

Kek dia memang sedap sangat, rasa moist gitu.. Karamel dia pulak dibuat agak tebal dan memang kena dengan kek tue.. Nampak cute kan kek nie, warna pelangi.. Nasib baik saya beli 2 biji kek masa tue, sebab separuh kek tue dah dimakan masa saya bukak puasa.. hahahahaha...Gilerr kan Shikin... 

Kek Karamel Pelangi | Kek yang super sedap..!

Kek Karamel Pelangi | Kek yang super sedap..!


Harga untuk sebiji kek yang berukuran 6 inci adalah RM30... Selain daripada kek karamel pelangi nie, owner nie jugak ada jual kek karamel pandan, kek karamel coklat danTornado Original Cake. Oh ya, nama owner yang jual kek nie adalah Yanti Yallee, so pada awak yang duduk area Putrajaya dan Dengkil bolehlah cuba beli kek super sedap nie.. 

Untuk kek yang berukuran 8 inci  pulak, awak perlu order sekurang-kurangnya 1 ke 2 hari sebelum penghantaran, sebab nak masak kek tue memerlukan masa yang agak lama.. 

Cara penghantaran untuk yang COD pulak adalah melalui perkhidmatan Lalamove atau Grabcar.. Manakala untuk pembayaran pulak awak boleh buat secara online payment atau cash (untuk self pick-up di Presint 8, Putrajaya)...

Kek Karamel Pelangi | Kek yang super sedap..!


Awak boleh whatsapp beliau untuk pembelian kek..


Nak tengok kek yang lain..? Boleh tengok kat Facebook Yanti... 


Next time, saya nak beli lagi kek nie, memang tak rugi beli kek beliau... 

#shikinrazalidotcom #Malaysianblogger #bloggerTerengganu #bloggerSepang #mypersonaljournal



You Might Also Like

12 lovely notes

  1. Dahlah cantik, sedap pulak tu. harga pun boleh tahan murah juga. Berbaloi membeli ni

    ReplyDelete
  2. Terima kasih banyak banyak puan 😍😍😍😍

    ReplyDelete
  3. so pretty, nak makan pun sayang ni

    ReplyDelete
  4. Wow, kek dia menjadi betul tu kak..nak makan pun rasa sayang camni..

    ReplyDelete
  5. cantik betul kejadian keknya, shikin :)
    kagum.
    aida bab kek ni, memang fail bab buat.
    bab makan, juara! ha ha ha ha...

    ReplyDelete
  6. alamakkkkk kenapalah sy jumpa entry ni... mmg dah lama cari penjual dessert ni.... wokeyyy sy terjah skrg!!

    ReplyDelete
  7. Comelnya kek dia.. Sedap ini makan waktu berbuka sebagai pemanis mulut..

    ReplyDelete
  8. Aduyaii cantiknkek.ninsayang nak makan

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧

Top Commentators