Tips Mengatasi Kebosanan Bekerja

8:30 AM


Assalamualaikum wbt...
Aduh.. Letihnya bila buat kerja yang duduk menghadap komputer jea.. Bosannya rasa bila rutin kerja diulang-ulang pada setiap hari waktu bekerja...

Jom kita praktis tips bagaimana kita nak atasi kebosanan waktu bekerja...
  • Duduk dalam keadaan posisi yang selesa. Pastikan tubuh kita berasa relaks dan tidak tegang.
  • Pejamkan mata selama sekurang-kurangnya satu minit. Teknik ini boleh merehatkan mata yang letih.
  • Minum jus buah-buahan segar yang dikatakan mampu untuk mengembalikan mood dan tenaga seseorang.
  • Tarik nafas perlahan-lahan. Sekiranya berada di meja kerja membuatkan kita berasa tidak tenang, tidak salah kiranya awak mengambil langkah untuk meninggalkan meja kerja selama 10 minit. Hirup udara segar dan bersantai sebentar. Pastinya semangat awak akan kembali berkobar-kobar.
Semoga ianya memberi manfaat kepada kita.. 

#shikinrazalidotcom #Malaysianblogger #bloggerTerengganu #bloggerSepang #mypersonaljournal



You Might Also Like

5 lovely notes

  1. Assalamualaikum
    Singgah pagi Jumaat
    Semoga urusan dipermudahkan

    ReplyDelete
  2. Wow tips yang menarik ni...boleh practic masa dah masuk office nanti...

    ReplyDelete
  3. hirup udara segar dan berehat ! itu penting

    ReplyDelete
  4. Tips yang bagus. Masalahnya kat rumah ni, bosan kerja je ... pandai je kaki tu merayap masuk ke dapur huhuhu

    ReplyDelete
  5. Kalau buat kerja lama, memang kena berehat untuk elakkan bosan. Lagi lagi kalau mood mengantuk tu. Tq untuk tips ni kak :)

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧

Top Commentators