Hari 4 - Buku kegemaran | Cabaran 14 Hari Menulis Jurnal

7:23 PM

Hari 4 - Buku kegemaran | Cabaran 14 Hari Menulis Jurnal

Assalamualaikum wbt,
Hihihi hari 4... Ada yang masih menunggu ke...? So, tajuk untuk hari 4 ini adalah 'Buku kegemaran'.. Nak tau saya suka baca buku apa...? 

Kalau nak diikutkan saya tak baca buku secara spesifik sangat, maksudnya saya tak tumpu pada satu genre saja.. Mana yang menarik minat untuk saya baca, itulah yang saya akan baca, even buku kanak-kanak sekalipun.. Malah buku jenis genre motivasi pun saya akan baca...

Tapi tue la, sekarang nie mood untuk baca buku, agak kurang sikit disebabkan takde mood (hahaha).. Bila tengok kat rak buku, terasa nak baca buku, tapi bila belek jea, mata mula nak tertutup.. Hahaha teruk betul kan...

Sebenarnya ada sebuah novel yang saya suka baca berkali-kali.. Tajuk novel tue adalah 'Jangan Ganggu Lenaku' yang dikarang oleh Haiza Najwa, sebab ceritanya agak menarik bagi saya lah... Bayangkan, seorang wanita tak dapat nak bezakan mana yang realiti dan mana yang fantasi, walaupun kita berkongsi dunia dengan makhluk halus.. 

Awak boleh baca 


Genre yang lain yang saya suka baca adalah genre seram, cinta/Islamik, biografi, fantasi kanak-kanak dan motivasi..

Okay, see you tomorrow.. So, pada awak yang belum lagi baca cerita cabaran saya yang lalu bolehlah klik kat bawah nie...



#shikinrazalidotcom #Malaysianblogger #bloggerTerengganu #bloggerSepang #mypersonaljournal



You Might Also Like

14 lovely notes

  1. sy tau novel ni, ciannn watak pompuan tu.

    ReplyDelete
  2. Sama sekarang mood baca buku merudum.
    Nasib baik baca blog tidak merudum.

    ReplyDelete
  3. buku seram ke? nampak macam best juga..

    ReplyDelete
  4. genre seram mmg best!! heheh suka juga tapi now dah malas nak membaca.. walaupun ebook

    ReplyDelete
  5. Dah lamanya tak membaca buku.
    Semuanya dah atas jari aje.

    ReplyDelete
  6. Sejak pkp ni saya dah rajin membaca. Saya baca semua genre kecuali genre cinta. Haha

    ReplyDelete
  7. Betul betul favourite ni. Berkali kali kak Shikin baca :)

    ReplyDelete
  8. Dah lama tak membaca buku . rabia kurang sikit membaca.

    ReplyDelete
  9. Waalaikumussalam. Menarik nya cerita tu, genre kesukaan saya 😁

    ReplyDelete
  10. Tajuk buku dah misteri, Jangan Ganggu Lenaku.. Lama Eza tak baca buku fiksyen. Sekarang, hanya sempat baca non-fiksyen untuk tambah informasi.

    ReplyDelete
  11. nama penulis familiar tapi tajuk tu x pasti mama ada baca ke idok

    ReplyDelete
  12. kalau shida..kantoi la,baru je baca terkaitnya kita dr syaz..itu yg pertama buku yg shida baca hahahaa

    ReplyDelete
  13. untuk 2021 belom lagi ada membaca buku lagi. Semua dah masuk dalam phone je. adesss~

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧

Top Commentators