Hari 11 - Gaya Fesyen | Cabaran 14 Hari Menulis Jurnal

7:23 PM

Hari 11 - Gaya Fesyen | Cabaran 14 Hari Menulis Jurnal

Assalamualaikum wbt..
Alhamdulillah, keep on track again.. Fighto.. Fighto.. Okay, cerita untuk hari nie adalah gaya fesyen.. 

Hurmmm...

Sebenarnya saya nie tak berapa nak berfesyen sangat, mana yang saya selesa pakai, itulah pakaian saya.. Tapi mostly kalau saya keluar bersiar-siar atau beli barangan dapur, saya lebih selesa memakai seluar samada slack ataupun jeans serta baju shirt muslimah... Tudung pulak seriously saya tak pandai nak pakai shawl ataupun bawal, saya cuma pakai tudung yang jenis sarung gitu jea, sebab senang.. Nama pun tudung sarung kan.. Pernah sekali saya pakai shawl tapi ianya macam tak sesuai dengan saya, leher saya seperti hilang dalam belitan shawl tue.. Dulu² saya pakai tudung bawal, tapi bila dah berusia nie, saya tak sesuai pakai tudung bawal lagi.. (hahaha sebenarnya malas nak lipat.. hahahaha) Untuk pergi ke opis pulak saya akan pakai baju kurung atau jubah jenis longgar.. Kalau ikut pekeliling kerajaan memang tak boleh pakai jubah, cuma baju kurung sahaja, tapi Alhamdulillah, pegawai kat opis memberi sedikit kelonggaran untuk pakai jubah, asalkan bukan jubah jenis ikut badan (body-cutting) .. 

Fesyen untuk kasut pulak, saya selesa pakai sandal jea.. Kasut pulak saya akan pakai ke opis itupun sesekali rasa nak berkasut.. hihihi tapi kasut saya tue bukanlah jenis high heels tue.. Itu zaman muda, bila umur makin meningkat dengan asyik tersadung jea, saya memilih jenis wedges sebagai pilihan kasut... 

Okay, that's the story for today.. Insha Allah we will see again in tomorrow.. So, pada awak yang belum lagi baca cerita cabaran saya yang lalu bolehlah klik kat bawah nie...



#shikinrazalidotcom #Malaysianblogger #bloggerTerengganu #bloggerSepang #mypersonaljournal



You Might Also Like

11 lovely notes

  1. Saya pun kasut biasa, tidak reti pakai kasut tumit tinggi.

    ReplyDelete
  2. asalkan selesa dan yakin untuk ke sana ke mari :)

    ReplyDelete
  3. Janji tutup aurat.. ye dak.. hehe.. Kalau berfesyen, tapi aneh aneh pun buatpaa.. adoi

    ReplyDelete
  4. Yang penting selesa dan menutup aurat. Kadang berfesyen risau tak sesuai dengan kita :)

    ReplyDelete
  5. rabia pun tak pakai kasut tumit tinggi. kalau tudung biasa pakai bawal. shawl memang tak pandai nak belit. hehe. yg penting tutup aurat

    ReplyDelete
  6. asyik nak tersadung tu bahaya.. hmmmm mmg kena cari kasut yg selesa

    ReplyDelete
  7. sama dgn mama la. sekarang lebih selesa dgn baju2 yg selesa dan kasuh yg heel rendah aje..

    ReplyDelete
  8. sama, shida pun dulu suka bawal..laaa ni mcm dah xreti dah..hahaha..shawl pn tgk juga jenis dia..

    ReplyDelete
  9. Tak apa fesyen mana sekalipun asalkan kita selesa apa yang kita pakai. Maklumlah kalau kita tak selesa, jadi serabut pulak nanti. Hihi. Better pakai apa yang kita suka dan biasa pakai. Bahagia hidup.. :)

    ReplyDelete
  10. Fesyen tak fesyen janji kita selesa kan? Dan menepati syariah.. Bahagia gitu.

    ReplyDelete
  11. gaya fesyen aida plak - yg selesa.
    tgk situasi & majlis, shikin :)
    ke ofis, takde hal byk sebab beruniform.
    satu gaya jer la :) hi hi hi...

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧

Top Commentators