Shikinlicious oatmeal | Oatmeal dan ice-cream yang 'super' sedap

8:23 PM

Shikinlicious oatmeal | Oatmeal dan ice-cream yang 'super' sedap

Assalamualaikum wbt..
Ada sesiapa pernah dengar tentang  produk Shikinlicious tak..? hihi nie bukan produk saya yea.. Nama pun sama dengan saya, Shikin.. hihihi.. 

Sebenarnya produk Shikinlicious nie adalah produk berasaskan makanan sihat, iaitu oatmeal yang dicampur dengan buah-buahan dan jugak aiskrim homemade perisa vanila dan didalam aiskrim nie ada buah-buahan..

Shikinlicious oatmeal | Oatmeal dan ice-cream yang 'super' sedap


Shikinlicious yogout oatmeal adalah makanan sihat yang diperbuat 100% rolled oat yang tiada gula di dalamnya.. Produk nie mempunyai 12 pilihan campuran buah segar dan perisa yang menarik dan apa yang best nya adalah ianya sesuai sangat untuk sesiapa yang ingin kurus secara sihat.. 

Shikinlicious Overnight Yogurt Oatmeal

Shikinlicious oatmeal | Oatmeal dan ice-cream yang 'super' sedap

Shikinlicious oatmeal | Oatmeal dan ice-cream yang 'super' sedap

Saya sebenarnya dah dua kali beli oatmeal nie dalam jangka masa seminggu, first buy sebab saja nak try kerana Shikinlicious nie selalu sangat lalu kat wall IG saya, hihihi.. Pastu saya pulak memang suka makan oat, cuma malas nak bancuh jea.. and tak terfikir pun oat bila dimakan dengan hirisan buah segar menjadi lebih sedap.. For the first try, saya beli perisa strawberry sparkle, mix fruit fluffy dan sweetcorn darlings, and you know something, it is so super delicious especially mix fruit fluffy... Boleh buat kita terjaga dari mengantuk sebab masam manis buah tue dan bila dicampur dengan oat, memang sedap.. Second buy, saya try pulak perisa chocolate crumble, lychee chewey and mango tango, dan 3 perisa yang saya pernah beli sebelum ini...

Shikinlicious oatmeal | Oatmeal dan ice-cream yang 'super' sedap

Shikinlicious oatmeal | Oatmeal dan ice-cream yang 'super' sedap
Strawberry Sparkle
Shikinlicious oatmeal | Oatmeal dan ice-cream yang 'super' sedap
Mix Fruit Fluffy

Shikinlicious oatmeal | Oatmeal dan ice-cream yang 'super' sedap
Sweetcorn Darlings
Shikinlicious oatmeal | Oatmeal dan ice-cream yang 'super' sedap
Mango Tango

Shikinlicious oatmeal | Oatmeal dan ice-cream yang 'super' sedap
Lychee Chewey

Shikinlicious oatmeal | Oatmeal dan ice-cream yang 'super' sedap
Chocolate Crumble


Tadi saya dah makan 2 perisa iaitu lychee chewey dan mango tango, rasanya memang sedap especially lychee, sebab manis buah tue dicampur dengan oat, memang kena lah dengan selera saya... 

At last, saya dah jumpa oat yang paling sedap, plus oat nie dicampur dengan yogurt, lagilah saya suka makan.. huhuhu pokai duit ummie... 

Next time, saya akan cuba beli perisa yang lain pulak seperti Blueberry Twilight, Cookies & Cream, Pineapple Pen, Honeydew Bellerose, Cappuccino Brew, dan Kiwi Kissy.


Shikinlicious Fruity Ice-Cream

Shikinlicious oatmeal | Oatmeal dan ice-cream yang 'super' sedap

Okay, now cerita pasal Shikinlicious Fruity Ice-Cream.. Aiskrim nie dibuat sendiri a.k.a. homemade yang diperkaya dengan strawberry paste dan cia seed a.k.a. selasih.. Dalam aiskrim nie ada 5 jenis buah berada dalam bekas ini, iaitu epal hijau, epal merah, mangga, kiwi dan buah naga.. 

Shikinlicious oatmeal | Oatmeal dan ice-cream yang 'super' sedap

Shikinlicious oatmeal | Oatmeal dan ice-cream yang 'super' sedap

Hari tue, saya beli tiga bekas, sebab saja nak try, and rasa menyesal pulak beli dua bekas... hihi sebab nya memang sedap gilerr aiskrim dia.. Mula-mula terfikir jugak camne 5 jenis buah tue boleh dimuatkan dalam satu balang, and seriously founder produk nie memang tak kedekut bagi buah... Banyak giler buah di dalam satu jar tue.. Saya dah makan sebekas dan ada sebekas lagi, sebab rasa sayang pulak nak makan.. ahakkss.. boleh tak gitu.. Hubby pun saya bagi rasa separuh, sebab rasa macam kedekut pulak nak share dengan dia, hahahahaha alangkah berdosanya diri ini.. Oooo, yang sebekas lagi saya beri pada anak jiran saya sebab saya memang suka share makanan dengan bebudak tue, sebabnya diorang lah penyeri saya kat rumah nie... 


So, pada sesiapa yang suka makan kudap-kudapan kat rumah tue, lebih-lebih lagi pada musim PKPB / PKPP nie, boleh lah cuba beli produk berasaskan makanan sihat nie, dan pada awak yang tak berapa suka nak makan oat tue, boleh lah cuba beli produk nie,..

Instagram (Stokis Area Sepang) | Shikinliciousoatmeal.sepang
Whatsapp | +6019 - 400 0142

Shikinlicious, memang delicious and super duper delicious... Rugi tau kalau tak cuba!!!


#shikinrazalidotcom #Malaysianblogger #bloggerTerengganu #bloggerSepang #mypersonaljournal



You Might Also Like

15 lovely notes

  1. nampak sedap dan sihat laa..yummy! bru berkesempatan blogwalking kak..aduyaii..

    ReplyDelete
  2. aah pernah dengar..cuma tak pernah lagi try sebab saya memang buat sendiri je overnight oat

    ReplyDelete
  3. Wah makanan sihat tapi sedap. Teringinlah hendak rasa.

    ReplyDelete
  4. Wah, nampak sedapnya eskrem dalam jar tu. Haish~ memalam baca menggoda ni. ^^

    ReplyDelete
  5. ui ingtkan produk sendiri tadi hehe . oat pun dah mwnyelerakan sekarang ni . sihat dan enak

    ReplyDelete
  6. sedap and sihat.. nak try jugak la :)

    ReplyDelete
  7. woww..nampak mcm sedap dan boleh diterima tekak. Sisyat ni bukan peminat oat, tapi kalau dalm bentuk asikrim camni, boleh masuk la kot :-)

    ReplyDelete
  8. kalau siapa2 dalam process diet, ini lah yg terbaik kan.. sbb sedap dan healthy

    ReplyDelete
  9. Belum pernah beli heheh nanti carik!

    ReplyDelete
  10. dihakis oleh bentuknya nampaknya rasa baik, terutamanya dimakan pada tengah hari, seger

    ReplyDelete
  11. Mati² ingat produk shikin td.. hehehe... so far x penah lg nmpk brand ni lalu lalang ni socmed kakmim... x smpai kt kuching lg kot

    ReplyDelete
  12. siapa yg suka makan oat wajib try produk ni. saya pun teringin nak cuba..hehe ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete
  13. Kelihatan sangat sedap tu. Pernah dengar produk oats ni. Tapi belum pernah membeli lagi. nanti bolehlah cuba juga kot kena dengan taste bud saya :)

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧

Top Commentators