Buat gaun tema koronavirus

4:38 PM

Buat gaun tema koronavirus

Assalamualaikum wbt...
Nampak unik tak gaun tue..? Aikk tak nampak ke..? Hihihi awak nak tahu tak, gaun nie terhasil daripada kreativiti seorang remaja perempuan, Peyton Manker, berumur 18 tahun, yang berasal dari Illionis, USA..

Apa yang uniknya pada gaun nie adalah dia menggunakan 41 gulungan pita pelekat...

Oh maiiii... Pita pelekat boleh jadi gaun secantik ini...?

Peyton membuat rekaan gaun nie kerana dia ada menyertai sebuah pertandingan Stuck At Prom yang menawarkan hadiah berupa biasiswa yang bernilai RM42,875.. Acara tari menari yang diadakan setiap tahun di semua sekolah peringkat menengah yang mencabar semua pelajar menghasilkan pakaian dengan menggunakan pita pelekat.. 

Lepas tue, Peyton mendapat idea untuk membuat sepasang gaun dengan bertemakan koronavirus memandangkan penyakit pandemik COVID-19 sedang melanda dunia. Katanya lagi,  dia tak pernah mempamerkan hasil rekaan dia pada media sosial.. Tapi bila ibunya telah kongsikan gambar hasil rekaan dia, ramai yang memberi komen positif dan kebanyakan mereka berasa kagum dengan hasil rekaan yang begitu unik sekali. 

Gaun berkenaan menampilkan elemen motif pandemik berbahaya nie, dan ianyanya termasuklah memaparkan petugas barisan hadapan memakai pelitup muka, virus COVID-19 dan gambaran lelaki yang kebingungan bagi mewakili individu yang bergelut dengan masalah mental ketika menghadapi waktu sukar sekarang nie...

Unik kan.. 

#shikinrazalidotcom #Malaysianblogger #bloggerTerengganu #bloggerSepang #mypersonaljournal



You Might Also Like

11 lovely notes

  1. Nampak macam guna kain bukan pita pelekat. Mang cantik

    ReplyDelete
  2. seriously sangat cantik dan creative

    ReplyDelete
  3. mmg rare dan mengikut trend terkini ni

    ReplyDelete
  4. Wow.. kreatifnya beliau.. semoga beliau menang biasiswa tu.. cantik gaunnya..

    ReplyDelete
  5. wow 41 pita pelekat ya memang terbaik sgt la. warna pun mmg warna yang sgt cantik

    ReplyDelete
  6. sangat kreatif! first time dengar org buat gaun guna pita pelekat...nice!

    ReplyDelete
  7. wow guna pita pelekat je pun dah jadi :o

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧

Top Commentators