Monday, July 09, 2018

Jaga-jaga bila terima SMS nombor yang pelik..

Assalamualaikum wbt...
Untuk panduan kita semua, berhati-hati bila terima nombor telefon dan SMS yang pelik.. 

https://www.shikinrazali.com

https://www.shikinrazali.com



11 comments:

  1. Alahai pelik2 la taktik scammer sekarang. Kalau ada nombor bukan2 yang call, memang biasanya saya tak angkat. Tapi kesian la kadang-kadang ada call yang penting tu ingatkan scammer juga.

    ReplyDelete
  2. Terima kasih share.. info penting ni

    ReplyDelete
  3. sha memang taklayan call/sms yg tak kenal no haha

    ReplyDelete
  4. kalau ejulz mmg xkan layan.. call no x kenal pun x layan. hehe

    ReplyDelete
  5. Rabia selalu dapat nombor2 macam tu.kdg2.block je number tu.

    ReplyDelete
  6. aira selalu dapat call kalau nombor pelik ni. geram betul tapi x jawab pun, mesti ada taktik dorang tuu

    ReplyDelete
  7. byk dah kes2 ni. tqq for sharing

    ReplyDelete
  8. asal naik no pelik tak kira call atau sms, saya tak pernah jawab/reply.tahu itu scammer.. takut kalau jawab kita jadi under influence..tak sedar..tengok-tengok perkara-perkara tak diingini dah berlaku...dah banyak kes macamni berlaku.even kepada orang yang sangat berhati-hati pun ada berlaku

    ReplyDelete
  9. ramai skang penipu!
    nak duit segera.
    nak kaya tanpa keje.
    aida x kan layan phone or sms unknown numbers.
    now ada juga yg tetiba wasap tau. kurang asam!!!

    ReplyDelete
  10. Makin menajdi-jadi pula sekarang ni.

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧

GooglePlus Followers