8 Ciri Manusia Melalui Tandatangan

Sunday, October 11, 2020


Assalamualaikum wbt..
Nak tahu karakter seseorang melalui cara dia tandatangan..? Ada 8 ciri-ciri seseorang yang boleh kita ketahui karakternya melalui tandatangan.. 

Jom kita selidik.. 


1. Satu Garis Di Bawah Tandatangan
Mempunyai keyakinan yang tinggi dan personaliti yang baik. Namun, bersifat kikir mereka juga percaya kepada kebahagiaan dalam kehidupan manusia.

2. Dua Titik Di Bawah Tanda Tangan
Mereka boleh dikatakan berjiwa romantis. Mudah ganti pasangan seperti menukar baju. Memilih orang yang memiliki kecantikan dan mereka sendiri berusaha untuk kelihatan menarik dan mereka ini juga mudah menarik perhatian orang lain.

3. Satu Titik Di Bawah Tanda Tangan
Lebih cenderung kepada seni klasik serta perkara yang mudah dan tenang. Jika orang lain yang telah hilang kepercayaan kepada
anda, anda tidak akan sesekali kembali kepada mereka dan ini menunjukkan mereka seorang yang tetap pendirian.

4. Tiada Garis atau Titik Di Bawah Tandatangan
Mereka ini selalu senang hidup dalam dunia sendiri dan mereka juga jarang mau mendengar pendapat orang lain.Mereka ini boleh di kategorikan sebagai pencinta alam tetapi mereka juga mempunyai sifat agak kikir.

5. Tiada Persamaan Antara Nama dan TandaTangan
Maksudnya tanda tangan mereka tidak menonjolkan nama mereka. Golongan ini mencoba untuk kelihatan bergaya, suka menyembunyikan sesuatu. Mereka jarang untuk berterus terang tetapi mereka merupakan pendengar yang baik dan senantiasa memberi perhatian tentang apa yang orang lain sedang katakan.

6. Ada Persamaan Antara Nama dan Tandatangan
Mereka ini berkeinginan untuk menjadi bijak tetapi mereka tidak pernah berpikir. Mereka ini tidak konsisten, dan selalu menukar idea atau pandangan sendiri seperti angin. Golongan ini tidak pernah berpikir baik buruk tentang sesuatu perkara. Biasanya, orang lain bisa mengambil hati mereka dengan hanya memuji.

7. Tanda Tangan dengan Huruf Yang Tidak Bersambung
Mereka ini sangat baik terhadap orang lain. Mempunyai hati yang baik, tidak mementingkan diri dan siap berkorban untuk kepentingan dan kebahagiaan orang yang di sayangi. Tapi apabila terlalu banyak perkara yang mereka pikirkan, ini menyebabkan mereka akan cepat tersinggung.

8. Tanda Tangan yang Lengkap Seperti Nama
Mereka sangat baik hati dan bisa menyesuaikan diri dengan suasana apa saja dan siapa saja yang mereka temui. Golongan ini juga sangat teguh pendirian serta pendapat dan memiliki keinginan yang sangat kuat dalam mendapatkan sesuatu. 

Haa.. Dah tahu kan.. Awak mempunyai ciri-ciri yang mana..? Adakah ianya betul itu adalah karakter awak atau sebaliknya.. Boleh baca, percaya tapi jangan percaya bulat-bulat.. hihihi

#shikinrazalidotcom #Malaysianblogger #bloggerTerengganu #bloggerSepang #mypersonaljournal11 comments

 1. Cuya rasa Cuya no satu..hahahahaha

  ReplyDelete
 2. ohh baru tahu ciri2 manusia melalui tandatangan

  ReplyDelete
 3. no 1! tapi self confident tak ada pun.. hmmmm

  ReplyDelete
 4. No. 1,6 dan 8 :)

  Tapi 6 dan 8 nampak macam berlawanan pulak dalam 1 identiti signature

  ReplyDelete
 5. mama punya ada garis dan satu titik yeahh

  ReplyDelete
 6. melalui Tandatangan pun boleh baca personaliti..

  ReplyDelete
 7. oohh begitu..hurmm menarik..tandatangan shida 4 dan 6 hahhaa ^_^

  ReplyDelete
 8. oohh begitu..hurmm menarik..tandatangan shida 4 dan 6 hahhaa ^_^

  ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧