Tuesday, January 30, 2018

Sahabat blogger pilihan Starlavenderluna : Ucing Kadayan

http://starlavenderluna.blogspot.com

Assalamualaikum wbt...
Wahh, tak sangka dah 2 minggu berlalu.. Pada yang belum direview tue, harap sabar yea, Insha Allah, nanti nama awak pulak yang naik untuk direview sebab review saya nie kan hanya 2 minggu sekali.. Sebenarnya nama awak suma  saya dah pilih dan dimasukkan dalam planner saya, tunggu tau...

Okey, kali nie sapa pulak yang bertuah untuk direview..? Sahabat saya kali nie adalah.. 

http://starlavenderluna.blogspot.com

Blog Ucing Kadayan.. Ucing Kadayan atau nama penanya adalah LilyRayme yang berasal nun jauh di sana, dari negara Brunei.. Pada mulanya saya ingatkan LilyRayme nie seorang perempuan disebabkan nama pena nya tapi sebenarnya LilyRayme nie seorang lelaki yang amat minat pada dunia animasi..  Nama dia digabungkan dengan nama isterinya, so jadilah nama LilyRayme, katanya lady's first.. hihi 

Seingat sayalah, LilyRayme nie menjadi antara yang terawal jadi sahabat saya dalam dunia blogging nie.. Mungkin sama-sama join GA atau segmen kot.. 

Blog LilyRayme nie dah berada dalam dunia blog sejak tahun 2014 lagi.. Walaupun dekat blog dia, tak ramai followers yang ikuti perkembangannya, tapi bila kat youtube, ramai jugak followers dia tau, dekat 16k tue.. Nama blog ini diambil sempena dengan animasi yang dia lakarkan iaitu kucing.. Kat youtube tue memang banyak la animasi kucing yang dia buat dan saya yakin satu hari nanti dia akan menjadi kebanggaan orang Brunei khususnya dalam bidang animasi.. Manalah tau animasi LilyRayme akan menjadi terkenal macam Upin dan Ipin, kan.. Nak tengok animasi dia..? Awak boleh klik kat 🐱SINI... Entri dalam blog dia pun lebih berkisarkan tentang animasi yang dia buat, jadi pada awak yang nak buat animasi, awak boleh belajar dengan LilyRayme nie.. 
Image result for blogwalking
Jom kita jengah dan singgah ke blog Ucing Kadayan..
#teambpt
#bloggerpantaitimur
#bloggerterengganu

16 comments:

  1. Ohh.. Nama sempena gabungan dgn isteri rupanya.. yeaa betul tue.. susah juga nak belajar animasi nie

    ReplyDelete
  2. Unik nama tu.. nanti ciktie nak follow la

    ReplyDelete
  3. kreatif kan dia ni...
    bestnya jadi org kreatif..

    ReplyDelete
  4. hai shikin. good morning. ari ni pagi skit aida blogging.
    menjelang ptg byk kerja hi hi hi...
    ucing kadayan ni unik. aida pun ingat pompuan :)

    ReplyDelete
  5. hah...tertanya² jugak lilyRayme ni sape,,Ucing rupanya

    ReplyDelete
  6. tp x pernah tengok muka dia...dia pemalu ke?

    ReplyDelete
  7. Baru tau icing Dari Brunei rupanya

    ReplyDelete
  8. nama yang unik jauhnya dia duduk

    ReplyDelete
  9. menarik ni,mesti ada kejutannya,jemput singgah ke laman http://www.vitaminwawa.com/,ada entry baru dan menarik...

    ReplyDelete
  10. Kreatif blogger ini.. Nice share shikin..

    ReplyDelete
  11. Wow..Teirma kasih Shikin kerana review blog ucing yang tak seberapa terkenal ini hehe (^_^)kepada Anda semua Jangan malu malu tengok animasi terbaru dari Ucing .(^_^).

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧

GooglePlus Followers