Wednesday, January 17, 2018

Program "Be Firefighter"

http://starlavenderluna.blogspot.com

Assalamualaikum wbt..
Ini adalah hebahan umum.. Pegawai kadet JBPM akan menganjurkan Program "Be Fire Fighter" yang akan berlangsung pada hari Sabtu nie, 20hb Januari 2018 bertempat di Akademi Bomba Dan Penyelamat Malaysia, Wilayah Tengah, Kuala Kubu Bharu, Selangor. 

So, warga Kuala Kubu Bharu dan kawasan sekitarnya dijemput untuk sama-sama meriahkan program yang akan diadakan tak lama lagi.. Ada banyak tau aktiviti yang akan diadakan pada hari tersebut, antaranya :-

  • Program derma darah
  • Pameran jentera dan kerjaya bomba
  • Pertandingan Fire Challenge
  • Pertandingan mewarna Kelab 3K
  • Demo helikopter bomba
  • Kursus Pengurusan Jenazah
  • Demo alat pemadam api
  • Demo oil spill
  • Demo repelling
  • Gerai jualan
Wah, nampak seronok kan aktiviti nie, sebab semuanya boleh datang, termasuk kanak-kanak.. Ada pertandingan mewarna lagi, yang best tue mesti dapat hadiah yang grand dan meletop punya.. Sesiapa yang nak tengok helikopter bomba secara lebih dekat, datanglah beramai-ramai kat akademi bomba tue, yang lebih dikenali sebagai FRAM KKB.. 

Pukul berapa program nie bermula..?? Ianya bermula pada jam 8 pagi sehingga 5.30 petang... So jomlah warga KKB dan kawasan sekitar, dan dialu-alukan pada warga lain jugak, untuk sama-sama meriahkan program yang dianjurkan nie.. 

Nak kenal bomba..? Nak masuk bomba..? Sumanya terjawab dan boleh dilihat daripada program nie.. Jom bookmark tarikh tue.. Bila..?

Tarikh : 20 Januari 2018 (Sabtu)
Program Bermula : 8 pagi sehingga 5.30 petang
Tempat : Akademi Bomba Dan Penyelamat Malaysia, Wilayah Tengah, Kuala Kubu Bharu, Selangor.

#teambpt
#bloggerpantaitimur
#bloggerterengganu
#bloggersepang

6 comments:

  1. banyak aktiviti dijalankan. kena pulak hari cuti, siapa yang stay dekat kawasan tu bolehlah bawak anak anak pergi

    ReplyDelete
  2. bestnyaa program ni..banyak aktiviti.

    ReplyDelete
  3. ijat sgt teringin nak naik kta bombo, shikin.
    kat sini ntah bila ada program bomba.
    tiap hari lalu depan ofis bomba bkt katil.
    tu yg membara keinginan ijat :)

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧

GooglePlus Followers