Tuesday, January 16, 2018

Sahabat blogger pilihan Starlavenderluna : Perdu Cinta

http://starlavenderluna.blogspot.com

Assalamualaikum wbt,
Seperti yang dijanjikan pada 2 minggu lepas, saya akan buat review blog sahabat-sahabat saya dengan syarat blog tue aktif jea walaupun hanya buat entri 6 bulan sekali.. hihihi.. 

So, siapakah yang bertuah menjadi orang kedua untuk direview..? Ianya adalah...


Blog Perdu Cinta.. Nama asal pemilik blog ini adalah kak Jua Azura, seorang surirumah tangga yang berasal daripada Batu Pahat, Johor tapi pemilik blog ini lebih dikenali sebagai Kak PC.. Kak PC jugak mempunyai ramai followers termasuk saya kerana entri yang dicoretkan kebanyakkan berkisarkan kehidupan akhirat.. Banyak nasihat dan kata-kata hikmah dicoretkan dalam blog dia..

Walaupun banyak entri Kak PC berkisarkan kehidupan akhirat, dia jugak selalu tinggalkan komen kat sesiapa saja yang singgah ke blog dia dan ada masanya dia jugak akan join segmen atau giveaway sebagai tanda sokongan dia pada sesebuah blog...

Kak PC dah terlibat dalam dunia blog pada tahun 2012 lagi jadi memang banyak kata-kata nasihat dan kata-kata hikmah yang memberikan kita inspirasi dan semangat untuk teruskan perjuangan syiar Islam.. Sebab selalunya entri yang Kak PC coretkan secara tak langsung menginsafkan saya sebagai seorang hamba Allah yang lemah.. Kadang kala kita perlukan seseorang untuk menyedarkan kita agar kita kembali ke jalan Allah.. Jadi memang tak rugi untuk jengah blog Kak PC nie..

Untuk kak Perdu Cinta, terima kasih kerana selalu ingatkan saya untuk kembali ke jalan Allah dan terima kasih di atas nasihat akak pada saya.. Insha Allah, sama-sama kita beristiqamah ke jalan yang diredhai oleh Allah..

Image result for blogwalking
Jom kita singgah dan jengah ke blog Perdu Cinta..
#teambpt
#bloggerpantaitimur
#bloggerterengganu

13 comments:

  1. Wow, siap ada review, bagusssnyaa..hehehe

    ReplyDelete
  2. wahhhh bestnyaaa.. kite kenal kak perdu cinta ni selalu bw blog kite..

    ReplyDelete
  3. seronoknyaaa.. akak ni pon rajin bw kat blog cikyan... boleh la nk sapa dia nnt..

    ReplyDelete
  4. Puan Zura @PC adalah antara top commenter di blog abam kie. Syabas!

    ReplyDelete
  5. Selalu jugak baca blog sis PC ni dalam diam.. hee

    ReplyDelete
  6. wahh nanti rabia nak follow blog kak tu

    ReplyDelete
  7. sha kenal sis pc ni, suka baca blog dia hehe

    ReplyDelete
  8. First time kenal nama akak blogger ni. Macam nama penulis novel.

    ReplyDelete
  9. Suka singgah blog PC ini.. sebab banyak nasihat yang berguna.. Nice review shikin..

    ReplyDelete
  10. SubhanaAllah..terima kasih..rasanya ungkapan terima kasih tidak memadai tapi percayalah Syikin mendapat imbalan yang lebih berganda dariNya..ini menjadi kenangan manis untuk Kak PC sepanjang berada dilapangan ini...syukur..PC hari ini kerana kalian sahabat blogger sentiasa menyokong..alhamdulillah.
    Moga sama-sama kita berbahagia di syurga DIA.

    ReplyDelete
  11. PC antara sahabat blogger aida juga.

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧

GooglePlus Followers