Monday, December 11, 2017

Wajah baru untuk blog library

Image result for dizzy gif

Assalamualaikum wbt..
Ya Allah.. Rasa berpusing-pusing dah kepala nie.. Alhamdulillah, setelah pencarian template yang sesuai dan dipersetujui oleh bos, akhirnya wajah baru untuk library dapat dibuat.. 4 bulan tau, wak nak cari template blog yang berimej korporat, taknak yang bunga-bunga sangat sebab tak sesuai katanya.. Maklumlah library saya nie library khusus dalam bidang kebombaan, nak cari yang sado-sado memang takdenya.. huhuhu

Well, dalam masa pencarian tue, saya dok fikir camne nak buat pautan web yang disarankan oleh second bos besar.. Sebelum nie, dia pergi ke mesyuarat penyelia di Perpustakaan Negara Malaysia dan dia dapat tau tentang U-Pustaka.. 

Ooo, nak tahu pasal U-Pustaka..? Awak BACA kat sini... 

Second bos mintak saya buatkan satu link supaya semua staf bomba dapat mengakses dan mendaftar U-Pustaka tue.. Jenuh la dok mikir, sampai berbulan-bulan camne nak buat link supaya staf nampak tentang maklumat nie.. 

Inilah gambar screenshot blog library yang lama..

http://starlavenderluna.blogspot.com



http://starlavenderluna.blogspot.com



http://starlavenderluna.blogspot.com



http://starlavenderluna.blogspot.com



http://starlavenderluna.blogspot.com


Setelah itu, magic..magic..mirror on the wall..poof..!!!Image result for magic poof gif 
Jadilah penjelmaan wajah baru untuk blog library...

http://starlavenderluna.blogspot.com



http://starlavenderluna.blogspot.com



http://starlavenderluna.blogspot.com



http://starlavenderluna.blogspot.com



http://starlavenderluna.blogspot.com



http://starlavenderluna.blogspot.com


Awak boleh jenguk blog kami nie, kat SINI yea... Camne..? Okey ke tak okey..? Kalu tak okey, cakap okey jugak tau... hihihi... Penat mak, nak oiiii.. Semalaman tak tido sampaikan hubby dua tiga kali berdehem-dehem suruh tido... 

13 comments:

  1. hahaha okay je berbaloi lah usaha sampai tak tidur malam tu :P

    ReplyDelete
  2. Wahhhh cantik! blog yang baru nampak lebih profesional. Salute!

    ReplyDelete
  3. Cantik Dan lebiih korporat look shikin

    ReplyDelete
  4. Senang citer template yang lebih serious, hehehe
    Wahhh hasilnya memang superb! Sesuai okay..

    ReplyDelete
  5. nmpak simple tp kemas. good job akak.

    ReplyDelete
  6. Waahhh Tahniah kak! Kalau sy mmg pening kepala dah..nice, kemas dan mmg sesuai utk page library :D

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧

GooglePlus Followers