Review : Shell Out Ayer 8, Presint 8 Putrajaya

4:29 PM



Assalamualaikum wbt...
Hari nie hari gaji untuk penjawat awam kan.. hihi saya nak ucap selamat membayar dan melunaskan segala bil dan hutang.. Tapi kena ada reward untuk diri kita jugak, sebagai penghargaan dalam kita mencari rezeki yang halal untuk keluarga kita..

Berbelanjalah mengikut keperluan dan bukan mengikut kemahuan semata-mata hingga membebankan kita pada penghujung bulan.. Okey, dah melalut pulak saya nie.. Sebenarnya saya nak review sebuah tempat makan yang boleh dikatakan agak sedap jugak di Putrajaya nie.. Tadi kan waktu lunch, sahabat telah mengajak saya makan di Ayer 8 yang konon-konon lepas makan boleh singgah di butik baju untuk hari raya Aidiladha nie nanti.. Pilih punya pilih tempat, kami ambik keputusan untuk merasai keenakan makanan shell out.. 

Image may contain: 9 people, people smiling, people standing
*Kredit to : Shell Out Ayer 8 Fanpage Facebook

Masa kami sampai kat restoran nie, dah ramai yang menikmati makanan masing-masing.. Ada pelbagai menu yang disediakan.. Pada mulanya kami ingat nak ambik menu yang nie...


http://starlavenderluna.blogspot.my

Tapi bila tengok menu nie kami rasa macam banyak pulak walaupun untuk 2 ke 3 orang yang nak makan.. Kemudian, waiter boy mencadangkan kami untuk mengambil set lunch yang lebih kurang harganya RM24 untuk seorang... 


http://starlavenderluna.blogspot.my

Kalau awak tengok menu kat atas nie, sebenarnya set lunch nie dah diberi nasi, jagung, ubi kentang, air dan brokoli, apa yang perlu dibuat adalah hanya order jea nak set yang mana.. Macam kami tadi, kami memilih set B, D dan F.. 

http://starlavenderluna.blogspot.my

Sementara tunggu order sampai, ambik gambar dulu berlatar belakangkan tulisan-tulisan yang ditinggalkan oleh pengunjung yang penah makan di situ..

http://starlavenderluna.blogspot.my

First order dah sampai, onion ring, sup cendawan dan teh hijau (sori gambar teh hijau tak nampak plak, hihihi tak pro langsung...)

http://starlavenderluna.blogspot.my

Haa...baru nampak air teh hijau kan... Nak tau khasiat teh hijau...? Awak boleh baca kat SINI..  Nampak tak apron  yang saya pakai tue..? Tue gunanya jika kita taknak kotorkan baju, so bolehlah pakai apron yang diperbuat dari plastik mesra alam nie..

http://starlavenderluna.blogspot.my

Dua orang nie sebenarnya jeles dengan saya sebab hanya saya yang bergambar.. hihi.. Tengoklah makanan shell out kami.. 

http://starlavenderluna.blogspot.my

http://starlavenderluna.blogspot.my

Masa tengah ambik gambar kakak-kakak berdua tue, datanglah sorang waiter boy yang offer untuk mengambil gambar kami bertiga.. Tapi disebabkan kami duduk bersebelahan dengan tingkap, jadi gambar tak menjadi jelas... hihihi takpelah asalkan awak suma dah kenal dengan wajah saya yang comel kan... hahahaha perasan la Shikin nie...

http://starlavenderluna.blogspot.my

http://starlavenderluna.blogspot.my

http://starlavenderluna.blogspot.my

Alhamdulillah, kenyang perut kami.. Pendapat..? Memang superb dan tak rugi langsung untuk makan kat sini.. Kat mana yea lokasinya..?

http://starlavenderluna.blogspot,my

Shell out Ayer 8 nie terletak di Unit C1-G-3a, Ayer@8, Jalan P8G, Presint 8, Putrajaya yang dibuka pada pukul 11.30 pagi sehingga 10 malam setiap hari.. So pada yang pegi bercuti di Putrajaya, pastikan awak tak melepaskan peluang untuk menikmati shell out Ayer 8 nie.. 


You Might Also Like

9 lovely notes

  1. sedapnya tuh makanan..baru tengok gambar dah terliur..

    ReplyDelete
  2. sedapnya tuh makanan..baru tengok gambar dah terliur..

    ReplyDelete
  3. alamak... shell out.... pejam mata...

    ReplyDelete
  4. byk nya set menu yg ditawarkan, ssuai juga dgn harga tu. wahh =D

    ReplyDelete
  5. Ya Allah sedapnya semua Tu.. to be truthful.. mama xpenah bershell out. Kesian Kan huhuu

    ReplyDelete
  6. bestnye tgk shell out tu... Adehh.. kene carik jugak ni kat sini.

    ReplyDelete
  7. nmpk sedap..dah lama x shell out ni.

    ReplyDelete
  8. macam sedappp jer..rabia tak pernah makan lg shell out ni

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧

Let's Talk (NO SPAMMER)

Top Commentators