Carta tekanan darah mengikut usia

4:37 PM

http://starlavenderluna.blogspot.my


Assalamualaikum wbt..
Saja nak share dengan awak suma.. Jika ada sesiapa yang masih belum faham tentang tekanan darah samada kurang ke lebih ke, carta kat atas tue dapat membantu awak untuk memahami lebih detail tentang tekanan darah masing-masing.. 

So, apa lagi, check la kesihatan tue, tekanan darah awak hari nie turun ke naik..? 

You Might Also Like

9 lovely notes

  1. Bagus carta ni, kalau lebih maksimum dah kena ambil ubat darah tinggi lah nampaknya...

    ReplyDelete
  2. Pagi-pagi kan kena check ni? Dah lama tak check tekanan darah. Huhu

    ReplyDelete
  3. Gv pernah kena 162/90 ++. Terkejut lepas periksa. Jadual di atas mmg sangat berguna utk pastikan tekanan kita di tahap mana. huhu.

    ReplyDelete
  4. wah...blog berwajah baru

    jemput baca entry sushivid mrs pip kat sini:-
    https://sukasukasurirumah.blogspot.my/2017/08/kenali-sushivid-platform-untuk.html

    and thanks bagi carta akat atas tu..

    ReplyDelete
  5. mcm berat badan juga kan sis, ada carta mcm ni senang check paras normal tekanan darah kita =)

    Btw, Ju bru online blog, da lama xlawat sini =D semoga sis sihat slalu hendaknya bsama family tsayang =) amin ya rabb

    salam kemerdekaan juga sis =D

    ReplyDelete
  6. Bagus betul shikin.. Byk info yg bermanfaat dikongsikan disini.. Carta ni sgt membantu..

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧

Let's Talk (NO SPAMMER)

Top Commentators