Tarikh pembayaran gaji untuk penjawat awam tahun 2020

12:56 PM

Assalamualaikum,
Kejap jea dah nak habis tahun 2019,kan.. Dan tak lama lagi gaji pun akan keluar.. Tapi hati-hati bila gunakan duit gaji yea, kena simpan sikit untuk simpanan masa depan, kot-kot ada emergency nak pakai duit ke.. 

Walaupun tahun 2020 belum masuk lagi, tapi saya nak share tentang tarikh pembayaran gaji untuk semua penjawat awam untuk tahun 2020.. So, dah ada jadual nie, pandai-pandailah awak suma merancang kewangan dengan lebih terancang dan teratur...




#shikinrazalidotcom #Malaysianblogger #bloggerTerengganu #bloggerSepang #mypersonaljournal



You Might Also Like

13 lovely notes

  1. Hehe kat pejabat pun ramai share tarikh bayaran gaji ni.. kita pandang je tanpa kata-kata.. alahai.. bila lah tabung nak penuh..

    ReplyDelete
  2. januari, mei, disember = awal sgt tu.
    fengsan la nak kena jaga akaun keluarga, shikin hu hu hu hu...

    ReplyDelete
  3. Wahh untuk penjawat awam dah keluar. Boleh dah plan awal2 kan

    ReplyDelete
  4. jadual ni pun berguna juga untuk peniaga online, hehe

    ReplyDelete
  5. kami di swasta je yang statik. Raya ke, Deepavali ke, gaji tetap dibayar pada setiap 4 haribulan.

    ReplyDelete
  6. bagi penjawat swasta macam mama ni sama je tarikh kemasukan gaji tu

    ReplyDelete
  7. Hurm,, jenuh la yang bulan selepas dibayar awal tu ye.. ^^

    ReplyDelete
  8. Uih..tahun baru tk Masuk lg..dh keluar dah tarikh keluar gaji..

    ReplyDelete
  9. Januari, Mei dengan Disember tu kena rancang perbelanjaan supaya tak terlajak.. Awal sangat gaji tu..

    ReplyDelete
  10. Gaji SA statik sebab keja swasta..setiap 25hb dh gaji dh...

    ReplyDelete
  11. dalam sejarah gaji 26hb.. hehe

    ReplyDelete
  12. I agree with you very much, and I also like your content. From now on, I will continue to follow your articles.
    By the way,I like custom embroidered hats

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧

Top Commentators