Tips gemar membaca

12:24 AM




#shikinrazalidotcom #Malaysianblogger #bloggerTerengganu #bloggerSepang #mypersonaljournal



You Might Also Like

13 lovely notes

  1. mcm mana nk pupuk..sbb shida jenis xsuke baca buku la..masalah kan? huhuuu

    ReplyDelete
  2. nice sharing kak shikin, mcm atie pun mmg kena tempat sunyi utk membaca sbb tak multitasking ! hehehe

    ReplyDelete
  3. Saya lah tak suka membaca. Tapi skrg sy try beli buku cerita kanak2 dan try baca.

    ReplyDelete
  4. bagus tips ni..

    bagi yang baru nak membaca jangan terus baca buku yang penuh dengan ayat...sebaliknya ambil alternatif lain seperti membaca komik bergambar..itu lagi menarik

    ReplyDelete
  5. best membaca ni, kena mulakan dengan buku yang penulisannya kena dengan jiwa dulu, lepas habis buku tu, mesti meluap nak baca lagi hehe

    ReplyDelete
  6. good tips.. saya memang spesis membaca.. hihi

    ReplyDelete
  7. Terima kasih di atas tips.. kalau tempat yg bising n ada orang ajak berborak masa kita fokus membaca memang hilang mood membaca. hehe

    ReplyDelete
  8. yg penting juga cari genre yg kita minat :)

    ReplyDelete
  9. mama dulu suka membaca tapi sekarang dah sgt kurang nhuhu.. boleh lah cuba tips ni

    ReplyDelete
  10. Sekarang ni Cik TK dah tak banyak membaca macam dulu.. walaupun masih beli buku.. tapi entah bila nak bacanyaaa

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah, sekarang ni zaman maju dah boleh baca dari gadget juga kann :) dah ada e-book. jadi amalan membaca tu boleh dipupuk lagi

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧

Top Commentators