Resipi tuna wrap cara Shikin Razali

2:11 PM


Resipi masakan cara Shikin Razali

Assalamualaikum wbt...
Dah lama sebenarnya saya nak buat tuna wrap nie, tapi oleh kerana selalu lupa beli wrap, jadinya memang tak jadi nak buat.. Tapi satu hari tue, tekak nie teringin nak makan wrap dan sememangnya saya memang obses dengan tuna...

So, saya nak berkongsi cara saya buat tuna wrap dengan bahan-bahan yang cukup mudah...


Resipi tuna wrap cara Shikin

Bahan-bahan
Roti wrap
Hirisan tomato
Beberapa helai daun salad (ikut kesesuaian roti wrap)
Tuna mayonis (saya guna jenama Marina)


Resipi tuna wrap cara Shikin

Cara penyediaan
Mula-mula susun beberapa helai daun salad di atas roti wrap mengikut kesesuaian saiz wrap tue, kemudian susun beberapa hirisan tomato dan selepas itu, letakkan tuna mayonis di atasnya... Akhir sekali, lipat roti tuna mengikut citarasa sendiri dan senang dimakan... Sedia dimakan.. 

Resipi tuna wrap cara Shikin

Selamat mencuba!

#shikinrazalidotcom #Malaysianblogger #bloggerTerengganu #bloggerSepang #mypersonaljournal #myrecipe



You Might Also Like

14 lovely notes

  1. Teringin nak buat balutan macam itu, guna daun salad dan tomato ceri.

    ReplyDelete
  2. waa... sedap...
    x terfikir pula nak buat mcm nie.. selalu buat sandwich ja

    ReplyDelete
  3. sedapnya..shikin..
    Inshaa Allah shida cuba nanti..
    tq sharing :)

    ReplyDelete
  4. Senang dan sedap kan, CR suka buat wrap ni,tmbh daging beger ramly.hehe

    ReplyDelete
  5. Kemas je akak balutkan wraps tu nampak sedap tu

    ReplyDelete
  6. Sedapnya.. sedap.. nak buat jugalah..

    ReplyDelete
  7. sangat mudah.. saya kdg2 tengok orang share recipe wraps rasa nak cuba..
    tapi beli barang2 idokk pun.. haih..

    ReplyDelete
  8. terimakasih share resepi kak shikin :) nanti boleh ika cuba buat dekat rumah

    ReplyDelete
  9. ni shedap ni....kalau ada bahan boleh juga buat :D

    ReplyDelete
  10. Wah senangnya bahan-bahan . boleh buat untuk breakfast ni

    ReplyDelete
  11. wahhh.. best ni.. tapi x tau mana nak dapat roti wrap tu. hehe

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧

Top Commentators