Tuesday, May 22, 2018

Sahabat blogger pilihan Starlavenderluna : Warisan Petani

http://starlavenderluna.blogspot.com

Assalamualaikum wbt.. 
Okey, minggu nie adalah minggu keempat saya selesaikan 'task' saya dan semoga menjadi istiqamah untuk saya selesaikannya, Insha Allah..

So, kali nie siapa pulak yang bertuah untuk di review pada minggu ini..? Jom kita kenali sahabat blogger pilihan saya kali ini..

http://starlavenderluna.blogspot.com

Blogger Warisan Petani... Seorang petani yang saya pasti seorang lelaki tapi taknak dikenali ramai dengan hanya memperkenalkan dirinya sebagai 'Warisan Petani' saja.. 

Di dalam blog, beliau selalu menceritakan tentang pelbagai jenis tanaman dan ternakan, jadi jika awak mempunyai apa-apa pertanyaan tentang tanaman, boleh saja bertanya kepada beliau.. Saya tak berapa pasti dekat mana saya kenali blogger Warisan Petani nie tapi yang paling nyata, beliau selalu jugak tinggalkan nota-nota dalam jurnal saya.. Walaupun blog beliau nie nampak simple tapi ianya penuh informasi tentang ternakan dan tanaman, sesuai dengan kerjayanya sebagai seorang petani.. Apapun kerjaya seseorang tak kisah apapun janji halal, ianya mempunyai fungsi yang tersendiri.. Takde petani, maka takdelah makanan untuk kita, sebab kebanyakan sumber makanan terhasil daripada hasil pertanian dan penternakan, betul tak..?

Antara entri yang menarik untuk dikongsi kepada semua pembaca adalah I'M UJANG, POKOK LIMAU SUNKIST dan MB41 : POKOK RAMBAI JANTAN...Memang tak rugi tau baca blog beliau kerana banyak informasi tentang pertanian dan ternakan yang beliau suka kongsikan kepada semua pembaca..

http://starlavenderluna.blogspot.comKepada Warisan Petani, terima kasih kerana sudi menjadi rakan blogger saya walaupun saya tak kenali awak secara lebih dekat, hanya nama Warisan Petani saja yang saya kenali.. Siapapun awak, saya berharap agar awak sentiasa berada dalam keadaan yang sihat sejahtera dan semoga awak terus berjaya dalam karier awak dalam bidang pertanian dan penternakan.. 


13 comments:

  1. takpernah singgah lagi blog warisan petani

    ReplyDelete
  2. pertama kali ku di sini. salam semua.

    ReplyDelete
  3. mek suka jugak bace blog WP. memang berinformasi tentang tumbuhan dan haiwan.

    ReplyDelete
  4. suka baca blog WP sebab banyak tanaman. Teringin jugak nak ada kebun macam WP tu

    ReplyDelete
  5. Suka baca blog WP.. Sebab banyak gambar tanaman.. kikiki..

    ReplyDelete
  6. Belum pernah singgah ke blog warisan petani. Nanti lah nak jalan2 kesana.

    ReplyDelete
  7. terbaek.. tuan rumah rajin bercucuk tanam.. :)

    ReplyDelete
  8. Tq Shikin kerana memilih blog pakcik sebagai review kali ini.
    Mudah2an pembaca blog 'Warisan Petani' dapat manfaat daripada entri2 yang dimayakan.
    Terima kasih bebanyak sekali lagi.

    ReplyDelete
  9. wah. kena terjah ni.
    aida nak buat tmn mini kat rumah baru nanti :)

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧

GooglePlus Followers