Cerita tentang slogan "True Love With The Bless.."

4:43 PM


Assalamualaikum,
Mesti awak tertanya-tanya napa saya pilih slogan nie,.. sebetulnya saya sendiri dah lupa apa sebabnya tapi saya pakai slogan nie sejak di tingkatan 1 lagi...Masa tue, rasa-rasanya pada zaman ubah tajuk lagu menjadi satu karangan kreatif, ala yang macam lagu dari penyanyi Shamsul Ghau Ghau, tajuk lagu tue 'Lagu Hits Buatmu' ... 

Tapi sebenarnya kalau awak dalami betul-betul apa yang tersirat, awak akan faham.. Tapi takpelah, saya akan terangkan, hihihi.. 

True Love With The Bless ianya memberi maksud cinta yang bahagia sebenarnya adalah satu rahmat dan juga restu kepada kita.. Macam perhubungan suami isteri, jika tiada rahmat dan restu daripada ibu bapa kita, agak mustahil untuk kita kekal bahagia hingga ke akhir hayat...

True Bless With Allah SWT ianya memberi maksud jika ibu bapa kita merestui perhubungan ini, maka ianya adalah restu daripada Allah SWT.. Segala apa yang berlaku dalam kehidupan kita samada perkara baik atau sebaliknya adalah restu dan rahmat daripada Allah SWT... 

Jadi, apa saja yang kita buat semuanya adalah daripada restu Allah SWT dan hanya Dia sahaja yang menentukan perjalanan hidup kita..

Sejak pada tue dan sampailah ke saat nie saya gunakan slogan nie... 

Jaa nee...

 

You Might Also Like

5 lovely notes

  1. nice.. cantik dah slogan tu , kak ana suka pulak..singgah sini petang ni shikin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. trima kasih kak ana... :) saya dah tinggal jejak kat sana.. :D

      Delete
  2. askum.. 1st of all nak cakap tq sbb singgah dan tggalkan jejak serta komen kat page kita. nt leh jmput dtg lagi ok (^^). kita follow yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam..sama2 sis... :) insha allah, ada masa saya singgah lagi..

      Delete
  3. hehe creative la sis, saya tak creative buat ayat

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧

Top Commentators