Fakta tentang 'hon' kenderaan

7:57 AM

Image result for car horn

Assalamualaikum wbt...
Tahukah awak bahawa setiap bunyi hon itu ada maksud tertentu di sebaliknya.
Saya bongkarkan maksud di sebalik bunyi-bunyi hon tersebut untuk awak semua lebih berhati2 supaya tidak timbul pergaduhan. Please take note yer!

    1x HON PENDEK
    - Pemandu tu nak cakap “HAI”
    2x HON PENDEK
    - Pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI”
    3x HON PENDEK
    - Pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti-reti nak jalan)
    1x HON PANJANG
    - Pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan.
    2x HON PANJANG
    - Pemandu tu marah “HOI!!!… BODOH TAKDER OTAK KE”
- 4x atau lebih HON PENDEK
Pemandu tu cakap : -
TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU.. TIIILAAAM!… TIIILAAAAM! TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU..

hehehehe jangan marah haa... 

You Might Also Like

4 lovely notes

  1. Hahahaha! Part last tu lawak. Hehe

    ReplyDelete
  2. Hahaha.. yelah betul2.. yg last sekali..

    ReplyDelete
  3. Hon panjang untuk org yg msuk smpang tp tk bg signal :)

    ReplyDelete
  4. hehe memang betul fakta hon ni hehe comel je :) part last mmg kelako

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧

Top Commentators